סודות הידע על הגוף והשמירה על הפו---ת היוני שלנו מגיע מתרבויות מזרחיות עתיקות בהן נשים לפני ואחרי וסת, בזמן הביוץ, בגיל המעבר ובכלל נשים שרצו לנקות" ולטהר טראומות מהעבר היו עושות את זה -
סווט פות - אמבט אדים ליוני, הוואגינה שלהן.
מדובר במסורת עתיקת שנים, הן היו לוקחות צמחי מרפא, שגידלו אצלהן: לימונית, שן ארי, זוטא לבנה, שיבא , לוונדר, זעתר ושלל תערובות שונות של פרחים ורדים וקוקוס.
הן היו מרתיחות אותם בסיר מים חמים המעלה אדים, רק שאחרי שהרתיחה הייתה מתבשלת ומפיצה ריח בכל האוהל הן היו עוטפות את גופן בבד רחב כשהן ערומות לחלוטין ומתיישבות מעל אדי הסיר וכך בכיסא מיוחד, בעל מבנה אנטומי נשי - פתח באמצע, נותנות לאדים לעלות אל הרחם שלהן, לנקות אותו לחזק אותו, להבריא ולרפא את הרחם מתחדשת מידי חודש.
האדים היו עולים דרך היוני - מקדש, השם הסנסקרי לכל מערכת הרביה הנשית , שמקבלת ריפוי מתחדשת ומתחזקת, דרך צוואר הרחם. לרוב רצוי לתרגל נשימה אל מרכזי הצ'אקרות בזמן התהליך או עיסוי עצמי עם שרביט לאחר מכן להגברת הבריאות הגניטלית.
הסווט פות מומלץ פעמים בשבוע, זוהי סיבה טובה לקחת זמן לעצמך להתמסר לריפוי של צמחי התבלין ולתת לטבע לרפא את שלו - זמן בריאות הגוף והנפש.
כל כך חם לי אחרי סשן כזה.
מרגישה שאכפת לי מהגוף שלי,
שיש לי דרך להגן עלי מהקור שבחוץ,
שהרחם שלי מתחזקת,
שאני רואה את אברי הפנימיים עוטפת אותם באדים חמים ומזינים.
אני יכולה לספר שגם אצלי וגם אצל נשים נוספות שאני מרתיחה עבורן את החליטה ומתרגלת איתן נשימה
יש שיפור בכאבים בווסת, בזמן ביוץ, הדימום נעים יותר,
תחושה של ניקיון בפות ובנרתיק, דלקות חוזרות ונשנות מתנקות
הריח והטעם מתוקים יותר נעימים.
ממליצה לכן בחום ללכת ללקט לכן צמחים ביער הקרוב לסוט פות משלכן.
Comments